Tuotteet ja palvelut

Ketterä kehitystiimi

Ketterä kehitystiimimme on kokenut ja testannut käytännön projekteissa useita erilaisia toteutustapoja. Yrityksen ja erehdyksen pohjalta tiimimme on päätynyt suosittelemaan teknologiat-osiossa kuvattuja hyväksi havaittuja tekniikoita. Ketterä kehitystiimimme lupaa toimittaa sinulle ensimmäisen version rakennettavasta sovelluksesta kahden viikon kuluttua töiden aloittamisesta. Kehitystiimimme työskentelee lähtökohtaisesti tuntihintaisesti ja asiakkaan tiloissa, mutta luonnollisesti sovimme asioista aina projektikohtaisesti. Ota meihin yhteyttä niin käydään läpi miten kehitystiimimme soveltuisi teidän tarpeeseenne.

Scrum

Me Soluticalla uskomme motivoituneisiin yksilöihin, sekä asiakasyhteistyöhön. Tästä syystä me olemme päätyneet siihen, että Scrum-kehitysmenetelmänä tukee parhaiten tekemistämme. Scrum on ehkäpä eniten käytetty viitekehys ketterään ohjelmistokehitykseen koko alalla. Scrum tarjoaa tilaajalla turvallisen ja toimivaksi todistetun kehitysmallin, jolla voidaan ensisijaisti keskittyä oleelliseen eli tekemiseen ja ominaisuuksien tuottamiseen.

Ketterä kehitys ja Scrum vaativat myös tilaajalta osaamista ja kykyä nopeisiin päätöksiin. Meillä on oma Scrum-kouluttaja, joka hoitaa tarvittaessa myös tilaajan organisaation ja päättäjien valmistelun ketterän kehityksen hektiseen kehitystahtiin. Tämän lisäksi pystymme konsutoimaan julksiin hankintoihin ja kilpailutuksiin liittyvissä asioissa ketteryyden osalta.

Teknologiat

Microsoft ja .NET

Olemme valinneet Microsoftin .NET -alustan ja Microsoftin tuotteet tarjoamme perustaksi, koska tiimillämme on rautainen kokemus haastavien projektien toteuttamisesta Microsoftin teknologioilla yli kymmenen vuoden ajalta. Nykyaikaisissa verkkosovelluksissa käytetään myös lukuisia muita hyviä teknologia-alustoja, kuten Java, Ruby, PHP ja Node.js. Olemme tottuneet toimimaan myös näiden ympäristöjen kanssa, mutta keskitymme tietoisesti ydinosaamisalueeseemme ja haluamme olla siinä markkinoiden parhaita osaajia.

Microsoft Azure

Azure on Microsoftin pilvipalvelu, joka tarjoaa edullisen ja skaalautuvan vaihtoehdon perinteisille verkkohotelleille ja omille palvelimille. Azure tarjoaa edullisen ja huoltovapaan ratkaisun ohjelmistojen pyörittämiseen. Azuresta on mahdollista ostaa joustavasti kapasiteettia ja Microsoft huolehtii versiopäivityksistä ja muista ylläpitotöistä ja vieläpä siten, että se takaa yli 99% SLA:n. Azure on järkevää ratkaisu lähes aina, kun tietojen fyysinen säilyttäminen Suomen maaperällä ei ole välttämätöntä.

Azure ServiceBus

Azure ServiceBus on palvelu, jota niin sanottu palveluväylä joka mahdollistaa järjestelmien integroimisen keskenään ilman tiukkaa sidosta. Tämä tarkoittaa käytännössä, että ServiceBus:n kanssa on mahdollista toteuttaa integraatiot siten, että yhden järjestelmän kaatuminen ei vaikuta muihin järjestelmiin. Lisäksi integraatiot toteutetaan siten, että mahdolliset virheet käsittelyssä eivät keskeytä muuta integraatiota, vaan ne jäävät käsin käsiteltäviksi ns. dead-letter jonoon. Tällöin voidaan varmistaa, että tietoa ei koskaan katoa ongelmatilanteissa. ServiceBus on tällä hetkellä ehdottomasti suositeltavin teknologinen valinta kaikkiin integraatioihin sen luoman turvallisuuden vuoksi.

Microsoft Dynamics CRM

Microsoft Dynamics CRM on Microsoftin CRM-järjestelmä asiakkuuksien hallintaan. Dynamics CRM ja sen Essentials versio soveltuvat kuitenkin myös loistavasti muidenkin sisäisten järjestelmien toteuttamiseen kuin asiakkuudenhallintaan. Molemmat versiot sisältävät jo monia perustoimintoja valmiiksi toteutettuina, jolloin kehittäjät voivat keskittyä tuottamaan haluttuja toiminnallisuuksia perustoimintojen sijaan. Vaikka valmisjärjestelmä tuo rajoituksia siihen miltä lopputuotos näyttää ja missä napit sijaitsevat on Dynamicsin päälle rakentaminen monesti taloudellisesti perusteltua.

Räätälöidyt verkkosovellukset Microsoftin teknologioilla

Räätälöidyt verkkosovellukset ovat oikea ratkaisu silloin jos toteutettava sovellus halutaan juuri tarkalleen tietyn näköiseksi tai sen käytettävyyteen halutaan panostaa merkittävästi. Microsofting nykyaikaiset verkkosovellustalustat, kuten ASP.NET MVC ja ASP.NET Web Api mahdollistavat tehokkaan räätälöidyn sovelluskehityksen.

Kun käytettävyyteen halutaan panostaa niin tällöin räätälöity verkkosovellus on lähes ainoat järkevä vaihtoehto, koska esimerkiksi Dynamics CRM ei taivu riittäviin käyttöliittymämuokkauksiin. Luonnollisesti räätälöity verkkosovellus on kalliimpi toteuttaa kuin Dynamics CRM:n mukauttaminen, mutta se tarjoaa lähes rajattoman joustavuuden siihen mitä voidaan tehdä.

AngularJS

AngularJS Googlen toteuttama käyttöliittymäkerros, jota voidaan käyttää yhdessä esimerkiksi ASP.NET WebApin kanssa kun tarvitaan erittäin nopeasti reagoivaa käyttöliittymää. AngularJS soveltuu käytettäväksi erityisesti monimutkaisemmissa verkkosovelluksissa joissa halutaan, että käyttöliittymä reagoi välittömästi käyttäjän valintoihin. Angularin tuoma lisätyö verrattuna puhtaaseen MVC-sovellukseen on lähes olematon, joten sitä käytetään nykyään osana verkkosovelluksia ja -sivuja lähes poikkeuksetta.

Microsoft SQL Server ja Azure SQL

Tietokannan valinta ei ole enää nykyisin yhtä oleellinen asia kuin aikaisemmin, koska tietokannan ja ohjelman välissä käytetään lähes aina automaattista mäppäystä ja itse logiikkaa ei enää nykyisin sijoiteta SQL -palvelimelle. Palvelinympäristöön asennettava Microsft SQL Server on hyvä perusvalinta tilanteisiin, jossa Azurea ei syysta tai toisesta haluta käyttää. Azurea käytettäessä täysin ylläpitovapaa Azure SQL Database on helppo valinta. Ylläpidon helppouden lisäksi skaalautuvuusvaihtoehtoja löytyy kevyestä ratkaisusta aina dedikoituihin instansseihin asti. Tietokannalla ei oikeastaan ole merkittävää merkitystä edes tietovarastojen toteuttamisessa, koska kaikki SQL-palvelimet osaavat tarvittavat perustemput. Tehokkaan tietokantaratkaisun toteuttamisessa on paljon enemmän merkitystä kehittäjän osaamisella kuin valitulla alustalla.

Dokumenttitietokannat

Tietyntyyppisissä verkkopalveluissa dokumenttipohjaiset tietokannat ovat varteenotettava vaihtoehto SQL-tietokannoille. Dokumenttitietokanta on loistava valinta silloin kun järjestelmältä odotetaan erittäin suurta luotettavuutta ja tehokkuutta kuorman alla. Tästä on erityisesti hyötyä sillin kun verkkopalvelussa voi olla tuhansia yhtäaikaisia käyttäjiä. Dokumenttitietokanta ei välttämättä aina korvaa SQL-tietokantaa, vaan sitä voidaan hyödyntää myös täydentävänä tietovarastona. SQL tietokakantarartkaisuihin verrattuna dokumenttitietokanta-rarkaisuita on olemassa useita erilaisia ja niiden soveltuvuus on syytä miettiä aina tapauskohtaisesti. Azure ympäristössä DocumentDB on luonteva ratkaisu, mutta joissain tapauksissa RavenDB tai MongoDB saattavat myös olla hyviä vaihtoehtoja.